Al heel wat mensen met PDS werden geholpen met het laag FODMAP dieet!

pexels-photo-1832719

Het laag FODMAP dieet geneest de prikkelbare darm niet!
Op onderstaande grafieken kan je zien dat door het aanpassen van de voeding de klachten wel sterk kunnen verminderen.
Het laag FODMAP dieet kan dus helpen om jouw buikklachten onder controle te krijgen zodat jouw levenskwaliteit er niet meer door verstoord wordt!

Om het beste resultaat te bereiken en om te vermijden dat je ‘onbewust’ fouten maakt, volg je het laag FODMAP dieet best onder begeleiding van een gespecialiseerde diëtist.
Op zoek naar een gespecialiseerde diëtist in jouw buurt, klik dan hier.

Feedback van iemand met PDS die het laag FODMAP dieet gevolgd heeft:

“Maart 2018: De pijnlijke buikkrampen, diarree afgewisseld met constipatie, hadden een hoogtepunt bereikt. De dagelijkse buikpijn haalde mijn weerstand en draagkracht helemaal naar beneden. Mijn leven werd bepaald door pijn en stond al een hele tijd on hold. Diverse geneesheer-specialisten kwamen tot dezelfde diagnose (PDS) maar de traditionele behandeling via medicatie gaf geen uitweg.
De gastro-enteroloog behandelde me met medicatie maar vertelde me terloops over het FODMAP dieet. Ik geloofde van bij aanvang sterk in het aanpakken van één van de oorzaken (voeding) en niet in de symptomatische behandeling via medicatie.
Mijn begeleiding door Ann Parmentier kwam er op het juiste moment. Ik was lichamelijk en geestelijk uitgeput door de aanhoudende pijn en diarree. Ann heeft een grote expertise wat van bij aanvang voor een groot vertrouwen zorgt. De opeenvolgende fases van de begeleiding werden op een gestructureerde en professionele manier aangepakt. Mijn motivatie werd hierdoor extra aangewakkerd. Het dieet volgen was voor mij geen zware opdracht omdat ik vrij snel het positief effect kon ervaren.
Vandaag, een jaar later, ben ik zo goed als klachtenvrij. De kennis die Ann me heeft bijgebracht gebruik in nog dagelijks. Pijnvrij door middel van een aangepast voedingsschema, zonder medicatie. Ik kan elke patiënt met PDS deze behandeling aanraden!” (S. D.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Plaats een reactie